Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós

A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.

A dinsztelt marha kiadós, fejedelmi ebéd lehet. A bor és a fűszerek csodás ízt adnak neki, a hús vajpuhára párolódik, és a szaftja is isteni. A krumplipüré tökéletes köret hozzá. A marhát hidegen, hagymával zsemlébe is teheted.  

Hozzávalók:

👉 1 kg marhalábszár
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 3 fej vöröshagyma
👉 2 db babérlevél
👉 2 dl vörösbor
👉 2 db paradicsom
👉 2 evőkanál zsír
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg, hártyázd le és szeleteld fel. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel, és dobd a felhevített zsiradékra. Amikor üveges, rakd rá a hússzeleteket, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, és öntsd fel a vörösborral. Adj még hozzá annyi vizet, amennyi ellepi. Lefedve, kis lángon párold a húst körülbelül három, három és fél órán keresztül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések