Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puffancsos krumplifelfújt mini kuglófformában sütve: isteni köret szaftos és sült húsok mellé


A krumplipüréből egyszerűen kitűnő, különleges felfújtat készíthetsz. Akár önálló ételként, akár köretként remek választás.


Ne csak mindig ugyanazokat a krumplis köreteket kínáld, a felfújt remek újítás lehet. Akár maradék püréből is készítheted, amit érdemes feldobni valamilyen zöldfűszerrel. A szufléhoz magasabb keményítőtartalmú krumplit használj, úgy selymesebb lesz a végeredmény. Kuglófformában sütve még étvágygerjesztőbb.

Hozzávalók:

👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg sajt
👉 5 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 2 db tojásfehérje
👉 2 teáskanál aprított rozmaring
👉 1 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Rakd egy lábosba, önts rá annyi hideg vizet, amennyi jól ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára forrástól számítva körülbelül 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a villa könnyen belemegy. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen törd össze. Add hozzá a vajat, a reszelt sajtot, a tejet, az aprított rozmaringot, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Egy másik edényben a tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a krumplihoz.

A masszát töltsd vajjal kikent kis kuglófformákba, és mindegyiket kend le a villával felvert tojással. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha a felfújt szép aranybarna, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések