Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gesztenyés golyócskák kakaóporral megszórva: villámgyors édesség sütés nélkül


A gesztenyés golyócskáknál egyszerűbb édesség nem is létezik: csak összegyúrod, megformázod, kakaóba forgatod, és már falatozhatjátok is.


A mirelit gesztenyemassza igazán sokoldalúan felhasználható alapanyag: készíthetsz a segítségével tortát, gesztenyepürét, töltheted húsokba is. Ezek a mennyei gesztenyegolyók nagyon hamar elkészülnek, és még hamarabb el is fogynak. A megadott cukormennyiség a natúr masszához való: ha édesítettet veszel, használj kevesebb cukrot.

Hozzávalók:

👉 50 dkg mirelit gesztenyemassza
👉 50 dkg darált háztartási keksz
👉 20 dkg puha vaj
👉 10 dkg porcukor
👉 1 evőkanál baracklekvár
👉 1 teáskanál rumaroma
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

Olvaszd ki a fagyasztott gesztenyemasszát. Gyúrd össze a puha vajjal, a porcukorral, a lekvárral és a rumaromával, majd fokozatosan adagold bele a kekszdarát is addig, amíg jól formázható masszát kapsz. Ha túl lágy, még egy kis kekszet adj hozzá, ha túl száraz, egy kevés lekvárral teheted szaftosabbá. Nedves kézzel formálj belőle golyókat, amelyeket forgass meg kakaóporban. Ha nem fogyasztjátok el azonnal, tálalásig tartsd őket a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések