Az elefántkönnycsepp hétköznapra, ünnepre is bevethető, mutatós finomság, amibe ezúttal mascarponés krém kerül.
Az elefántkönnycsepp nem más, mint lágy krémmel töltött, banánnal gazdagított piskótatekercs. A tésztába víz is kerül, így még könnyebb lesz vele bánni. Érdemes melegen feltekerni, mert így jobban megtartja a formáját. A mascarponés krém a tejszíntől még lágyabb, selymesebb lesz. Ha szeretnéd, még csokimázat is tehetsz rá.
Hozzávalók:
👉 10 evőkanál cukor
👉 8 db tojás
👉 8 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 2 evőkanál víz
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 25 dkg mascarpone
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál porcukor
👉 2 db banán
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat óvatosan válaszd szét, és a fehérjét verd kemény habbá. Kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, majd rakd hozzá a tojások sárgáját és a vizet. Vegyítsd a kakaóport, a sütőport és a lisztet, majd részletekben forgasd a tojássárgás keverékhez.
Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor elkészül, borítsd lisztezett konyharuhára, óvatosan húzd le a piskótáról a sütőpapírt, és konyharuha segítségével még melegen tekerd fel.
A krémhez a mascarponét keverd ki a cukorral, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A piskótát csavard le, kend meg a krémmel, helyezz rá két banánt, és óvatosan tekerd fel. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, és rögtön tálalás előtt szeleteld fel.
0 Megjegyzések