Rejts a baconbe tekert, sajtmártással tálalt csirkemellbe mozzarellát, úgy még finomabb lesz az ebéd!
Az egyszerű, semleges csirkemellnek a bacon csodás ízt ad, és a sajtmártás még izgalmasabbá teszi. Csak arra ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, akkor biztosan nem szárad ki. A mártás alapja egyszerű besamel, amibe kétféle sajt is kerül. A tej egy részét tejszínnel is helyettesítheted, úgy még selymesebb lesz.
Hozzávalók:
A húshoz
👉 60 dkg csirkemell
👉 20 dkg mozzarella
👉 20 dkg bacon
👉 só
👉 bors
A sajtmártáshoz
👉 10 dkg trappista sajt
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 3 evőkanál vaj
👉 3 evőkanál liszt
👉 5 dl tej
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint, majd szórd meg sóval, borssal. A hússzeleteket terítsd a felszeletelt baconre, és mindegyikre tegyél egy kis darab mozzarellát, majd tekerd fel. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd puhára 35-40 perc alatt. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, elkészült.
A mártáshoz a kétféle sajtot reszeld le. A vajat olvaszd fel, és kicsit süsd rajta a zúzott fokhagymát. Add hozzá a lisztet és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kis lángon főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben kevergesd, és a végén rakd bele a reszelt sajtot. A mártást a hússal együtt tálald.
0 Megjegyzések