Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gőzölgő zöldségleves májgombóccal: nem esik szét, és nem lesz kemény a levesbetét


A májgombóccal dúsított zöldségleves finom, tápláló, és tele van vitaminnal.


Legjobb, ha előre elkészített alaplevet használsz a zöldségleveshez, ebben ugyanis benne van a zöldségekből kifőtt összes vitamin, aminek nagy hasznát veszed a megfázásos időszakban. A máj az egyik legjobb vasforrás, ezért érdemes rendszeresen fogyasztanod belőle.

Hozzávalók:

A leveshez
👉 2 szál zellerzöld
👉 2 db sárgarépa
👉 1.5 l alaplé
👉 1 db fehérrépa
👉 1 db vöröshagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 zellergumó
👉 bors
👉 olaj
👉 só

A májgombóchoz
👉 15 dkg máj
👉 1 db tojás
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 kávéskanál vöröshagymakrém
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A leveshez a hagymát hámozd meg, vágd apróra, és kevés olajon párold üvegesre. Közben a zöldségeket is tisztítsd meg, szeleteld fel, alaposan mosd át, majd dobd a hagymára, és kevergetve pirítsd őket néhány percig. Öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá az egészben hagyott zellerzöldet, és kis lángon főzd őket össze.

Miközben a zöldségek puhulnak, készítsd el a gombócokat. A zsemlemorzsát keverd el két evőkanál vízzel. A májat kapargasd meg, keverd el a tojással, a hagymakrémmel, a vízben áztatott zsemlemorzsával és a liszttel. Sózd, borsozd, ízesítsd apróra vágott petrezselyemmel. Nedves kiskanállal tegyél a keverékből egy keveset a forrásban lévő levesbe. Ha szétesik, még egy kevés lisztet adj a tésztához, ha egyben maradt, kiskanalanként adagold bele a masszát, és főzd a gombócokat puhára. A főzés utolsó perceiben szórd meg a levest petrezselyemmel. Tálalás előtt a zellerzöldet halászd ki belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések