Serpenyőben, gombával és répával együtt is megsütheted a csirkecombot. Száraz vörösborral készítve különlegesebb alkalmakra is kiváló.
Remekül megy a csirkecombhoz a száraz vörösbor és a különböző zöldfűszerek. Ha együtt készíted a gombával és a sárgarépával, átveszik egymás zamatát. Úgy a legfinomabb, ha először nagy lángon kérget pirítasz a combok minden oldalára, és csak utána kezded párolni, így főzés közben sem szállnak el belőle az értékes nedvek.
Hozzávalók:
👉 25 dkg gomba
👉 4 csirkealsócomb
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 3 dl száraz vörösbor
👉 3 babérlevél
👉 2 dl alaplé
👉 1 nagy sárgarépa
👉 1 ág kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni. Amikor a pácolási idő letelt, egy magas falú serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és két-két perc alatt nagy lángon piríts kérget a combok minden oldalára. Ha már pirosak, tekerd le a lángot kicsire. Öntsd fel vörösborral, dobd hozzá a kakukkfüvet és a babérleveleket, és lefedve kezdd el párolni a húst. Közben a sárgarépát pucold meg, és vágd nagyobb darabokra. A gombát alaposan mosd meg, de hacsak nem túl nagyok, egészben is hagyhatod őket. Tedd őket a csirkecombok mellé, önts mellé alaplevet, fedd le, és együtt párold őket puhára. Néha vedd le a fedőt a tetejéről, és locsold meg a szafttal a combokat. Krumplival tálald.
0 Megjegyzések