Sósan is ellenállhatatlan a rétes: készítsd el spenótos, fetás töltelékkel, tejfölös mártogatóssal!
A spenót és a feta bármilyen ételben tökéletesen passzol egymáshoz, így rétes töltelékeként is remekül működnek, kész lapokból ráadásul az elkészítésük is gyerekjáték. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva még finomabb.
Hozzávalók:
A réteshez
👉 30 dkg spenót
👉 20 dkg feta
👉 10 dkg vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 tojás
👉 1 csomag réteslap
👉 1 vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
A mártogatóshoz
👉 2 dl tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A hagymát aprítsd fel, olajon fonnyaszd meg, nyomd rá a fokhagymát, ezzel pirítsd egy percig, majd add hozzá a spenótleveleket. Óvatosan sózd és borsozd, és párold néhány percig, amíg összeesnek. Közben az elmorzsolt fetát keverd össze a két tojással. A puha spenótleveleket húzd le a tűzről, és keverd hozzá a fetás tojást.
A vajat olvaszd fel. A réteslapokat terítsd ki, egyenként kend meg az olvasztott vajjal, és helyezd őket egymásra. A legfelső lapot kend meg a fetás spenóttal, majd óvatosan tekerd fel. A széleit gyűrd be, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd emeld át az egészet egy tepsibe. Told a forró sütőbe annyi időre, amíg a tészta aranybarnára pirul.
Amíg a rétes sül, a mártogatós hozzávalóit is keverd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések