Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei sütőtökös rétes vastag töltelékkel: bolti tésztából gyorsan elkészül


A rétes töltelékét bátran variálhatod. Feltétlenül kóstold meg az időszak kedvencét, a zamatos, illatos, sütőtökös változatot is!


A réteskészítés sem jelent feltétlenül többórás konyhai elfoglaltságot, csak használj bolti tésztát.  A túrós, a meggyes mellett adj esélyt új variációnak is: a tökös is mennyei, főleg fahéjjal és szegfűszeggel megbolondítva. Érdemes búzadarával vagy zsemlemorzsával megszórni, hogy ne ázzon el a tészta.

Hozzávalók:

👉 50 dkg sütőtök
👉 1 csomag réteslap
👉 10 dkg cukor
👉 4 evőkanál búzadara
👉 2 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál szegfűszeg
👉 tojás a kenéshez
👉 narancslé

Elkészítés:

A sütőtököt pucold meg, magozd ki, mosd meg, és reszeld le. Tedd egy kis lábosba, öntsd hozzá a narancslevet, és ízesítsd cukorral, fahéjjal, gyömbérrel. Kis lángon párold öt-tíz percig. Kóstold meg, ha szükséges, dobj hozzá még fűszert.

Egy konyharuhát locsolj meg kevés vízzel, és fektess rá három réteslapot. A hozzád közelebb eső szélére halmozd a tököt, szórd meg búzadarával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét felvert tojással, majd rakd olajjal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd 20 perc alatt szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések