Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fantasztikusan omlós csokis, nutellás keksz: ezzel töltsd meg a sütisdobozt


A csokis kekszet is szeretjük, hát még Nutellával megbolondítva. Képtelenség belőle eleget készíteni.


Ha édesszájú vagy, szereted a Nutellát és a csokit is, akkor ezeknek a kekszeknek nem tudsz ellenállni. Nem véletlen, hogy az amerikaiak is imádják. Villámgyorsan összeállítod, és a sütési idő sem hosszadalmas. Ünnepek előtt különösen jól jönnek a sütisdobozba, és egy pohár forró ital mellé is kínálhatod.

Hozzávalók:

👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg étcsoki
👉 5 evőkanál Nutella
👉 2 db tojás
👉 1 sütőpor sütőpor
👉 1 kávéskanál szódabikarbóna
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Keverd össze egy tálban a Nutellát, a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Add hozzá a tojásokat, majd jól dolgozd össze. Adagold hozzá a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral vegyített lisztet, majd keverd hozzá a kis kockákra vágott csokit. Tedd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben formázható legyen.

A sütőpapírral bélelt tepsibe rakj egy evőkanálnyi masszát, és egy kicsit a tenyereddel nyomkodd meg. Rendezd a kekszeket egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek.

Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd a kekszet szép pirosra körülbelül 10-15 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések