Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes brokkolikrémleves parmezánnal bolondítva: egészséges és még finom is


A selymes, tejszínes brokkolikrémleves egészséges és tartalmas bevezetője az ebédnek.


A hűvös őszi, téli napokon jólesik egy tál melengető krémleves, ami nemcsak egészséges, hanem jól át is melegít. A brokkolikrémleves még finomabb, ha egy kevés sárgarépával édesíted. Adj hozzá egy evőkanál rizst, így liszt nélkül is sima és selymes lesz.

Hozzávalók:

👉 10 dkg reszelt parmezán
👉 1 fej brokkoli
👉 1 l alaplé
👉 1 kis sárgarépa
👉 1 dl főzőtejszín
👉 1 evőkanál rizs
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a sárgarépát pucold meg, karikázd fel, és mosd őket meg alaposan. Tedd a zöldségeket egy kisebb lábosba, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, adj hozzá egy evőkanál rizst, egy kevés szerecsendiót, és főzd az egészet puhára. Amikor készen vannak, öntsd a levest turmixgépbe, tépkedj rá megmosott petrezselyemleveleket, és turmixold selymesre. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze a levest. Turmixolás előtt ízlés szerint ki is halászhatsz néhány szem brokkolit a fazékból, és tálaláskor ezekkel, illetve reszelt parmezánnal díszítheted az adagok tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések