A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, omlós csirkecombok sörös pácban érlelve: gyönyörű fényes lesz a bőre


Különlegesen omlós, zamatos csirkecombokat süthetsz ki, ha először sörös pácban érleled őket.


A sörös pác nagyon jót tesz bármilyen húsnak, és az alkohol miatt sem kell aggódnod, hiszen az sütés közben elpárolog belőle. Akkor a legfinomabb, ha sokféle illatos fűszerrel dobod fel a húst. Vigyázz, a sörben komló van, így gluténérzékenyek nem fogyaszthatják!

Hozzávalók:

👉 4 egész csirkecomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl sör
👉 1 evőkanál magos mustár
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 mokkáskanál oregánó
👉 1 mokkáskanál majoránna
👉 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóiknál vágd ketté, majd dörzsöld be őket alaposan sóval és borssal. A sört keverd el a zúzott fokhagymával, a magos mustárral, a majoránnával, az oregánóval, a füstölt paprikával és a gyömbérrel. A csirkecombokat forgasd meg ebben a pácban, majd letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy a pác ízei átjárják a hús mélyét is. Amikor a pácolási idő letelt, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy kiolajozott tepsiben, öntsd a tetejükre az összes páclevet, és alufóliával letakarva süsd őket egy órát. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tepsiről, hogy a csirkecombok bőre ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések