Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült vaníliás kenyérpuding mazsolával megszórva: maradék péksütiből is mennyei


Hideg estéken a meleg kenyérpuding remek vacsora lehet, de akár desszertként is számolhatsz vele.


Ami nálunk a zsemlerakott vagy a máglyarakás, az az angoláknál a kenyérpuding. A maradék péksüti felhasználásának ez egyik legjobb módja. Ha nem elég szikkadt a kenyér, érdemes betenni egy kicsit a sütőbe. Varázsold ősziessé a desszertet dióval!

Hozzávalók:

👉 6 szelet szikkadt kenyér
👉 5 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál mazsola
👉 4 db tojás
👉 3 evőkanál dió
👉 1 bögre tej
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál fahéj
👉 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A kenyeret vágd kisebb darabokra, és rendezd egy tepsibe. Az olvasztott vajat öntsd a kenyérre, és szórd meg mazsolával. Egy tálban keverd össze a tojást, a tejet, a tejszínt, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Öntsd a kenyérre, és villával kicsit keverd össze, hogy a péksüti teljesen be tudja szívni. Pihentesd egy kicsit, majd a tetejét szórd meg dióval.

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szép aranybarna, és a tejes-tejszínes keverék is kissé megszilárdult, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések