Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyszerű, gyors és ízletes trió zöldségfasírt: hús nélkül is laktató


Az amúgy is nagy kedvenc répafasírt továbbfejlesztett változata ez a zöldségfasírt.


A trió zöldségfasírt könnyen elkészíthető, és az alakod sem fogja bánni, ha eszel belőle. Könnyen összedobhatod tojás nélkül is, csak helyettesítsd két-három csapott evőkanál zabpehelyliszt, egy deci víz és egy késhegynyi sütőpor elegyével.

Hozzávalók 20 darabhoz:

👉 2 db nagy sárgarépa
👉 1 db karalábé
👉 1 db zellergyökér
👉 10 dkg gluténmentes zabpehely
👉 2 db tojás felverve
👉 1 db kisebb fej vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 pirospaprika
👉 ízlés szerint zöldfűszerek apróra vágva
👉 kevés növényi olaj a sütéshez

Elkészítés:

Tisztítsd és hámozd meg a zöldségeket, tehát a répát, a karalábét, a zellert, és reszeld le kisebb lyukú reszelőn, vagy aprítsd fel késes aprítóban. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zabpelyhet, a tojást. Sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, a zöldfűszerekkel is, ha használsz, és jól keverd össze az egészet. Formázz vizes kézzel fasírtokat belőle, és süsd ki forró olajban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések