Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés gesztenyés, csokis muffin: pihe-puha gluténmentes finomság


Az ősz egyik kedvenc termése, a gesztenye sütve, főzve, masszaként is kiváló a muffinba. Csokival pedig még ellenállhatatlanabb.


Ha van maradék gesztenyéd bármilyen formában, jobbnál jobb édességeket készíthetsz belőle. A tésztát 10 perc alatt összekevered, utána már nem is lesz rá gondod. Jól illik forró csokihoz vagy akár forralt borhoz is. Akkor is bátran megeheted, ha gluténmentes diétán vagy.

Hozzávalók:

👉 1 bögre gesztenyeliszt
👉 0.5 bögre mandulaliszt
👉 1.5 bögre tej
👉 1 bögre cukor
👉 0.5 bögre csoki
👉 10 dkg gesztenyemassza
👉 3 evőkanál kakaópor
👉 1 db tojás
👉 3 cl olaj
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd keverd jól össze. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a kakaót és a kis darabokra vágott csokit. Reszeld bele a gesztenyemasszát, és forgasd a tojásos elegyhez.

Kanalazd a tésztát papírral bélelt vagy vajjal kikent muffintepsi mélyedéseibe. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert a tészta sütés közben tovább emelkedik. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha az egyik muffinba tűt szúrsz, és üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések