Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkefalatok krumplival és fűszeres tejszínnel egybesütve: bacon és vastag sajtkéreg pirul a tetejére


A csirkemellhez remekül megy a krumpli és a fűszeres tejszín is, főleg, ha az egész sütőben sül össze.


Néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban, és nincs ez másképp a konyhában sem. A csirkemell, a tejszín és a krumpli együtteséből csak valami zseniális sülhet ki. Úgy a legfinomabb, ha az egészet ropogós baconszeletekkel és a tetejére olvasztott sajttal koronázod meg.

Hozzávalók:

👉 25 dkg reszelt sajt
👉 6 szelet bacon
👉 4 nagy krumpli
👉 2 ág friss kakukkfű
👉 2 dl tejszín
👉 2 tojás
👉 1 nagy filézett csirkemell
👉 1 vöröshagyma
👉 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
👉 1 teáskanál currypor
👉 só
👉 bors
👉 olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal.

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre, amíg elkészülsz a többi hozzávalóval. A vöröshagymát pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el a kikent tepsi aljában. A krumplit hámozd meg, vágd karikákra, helyezd a hagyma tetejére, kicsit sózd meg, majd fedd be a fűszeres csirkekockákkal. Egy tálban keverj el két tojást a tejszínnel, sózd, borsozd, add hozzá a curryport és a provence-i fűszerkeveréket, majd öntsd az egészet a csirke és a krumpli tetejére. Dobj melléjük néhány szép kakukkfűágat, oszd el a tetején a baconszeleteket, fedd be reszelt sajttal, majd takard le alufóliával a tepsit, és told a sütőbe annyi időre, amíg a hús és a krumpli is megpuhul. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd nagyjából negyedórát a bacont és a sajtot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések