A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos zöldségpörkölt padlizsánnal és karfiollal: nincs benne hús, mégis mennyei


A padlizsánból és karfiolból készített zöldségpörkölt laktató, mégis könnyű, hamar elkészülő ebéd vagy vacsora.


Van, hogy az ember valami könnyedebb ebédre vágyik, vagy éppen egy kiadósabb leves után fogyasztana kímélőbb második fogást. Ez a fűszeres, enyhén pikáns zöldségpörkölt padlizsánból és karfiolból készült, de ízlés szerint tehetsz hozzá gombát, borsót, zöldbabot is - amihez épp kedved van, vagy megtalálható a hűtődben.

Hozzávalók:

👉 1 kis fej karfiol
👉 1 padlizsán
👉 1 vöröshagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 1 mokkáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A padlizsánt, a paprikát és a paradicsomot is mosd meg és kockázd fel. A vöröshagymát vágd apróra, és olajon dinszteld meg. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, valamint a felkockázott paprikát és paradicsomot. Keverd össze, tedd vissza a tűzre, és kis lángon, néha megkeverve főzd addig, amíg a paradicsom összeesik, és levet ereszt. Ekkor add hozzá a karfiolt és a padlizsánt is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, sózd, borsozd, szórd meg őrölt köménnyel és Cayenne-borssal, és lefedve főzd a zöldségeket puhára. A főzés utolsó perceiben keverj hozzá felaprított petrezselymet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések