Ezt a puha, körtés kevert sütit a kókuszreszelék és a vaníliaaroma teszi ellenállhatatlanná.
A kevert sütikben az a legjobb, hogy az is könnyen elkészítheti, aki még kezdő a konyhában. Nem kell mást tenned, mint robotgéppel összekeverni a hozzávalókat, a munka többi részét pedig a sütőre bízni. Ilyenkor kora ősszel puha, zamatos körtét adhatsz az alaptésztához.
Hozzávalók:
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 4 tojás
👉 3 körte
👉 1 dl tej
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket. Egy másik tálban a tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, öntsd hozzá az olajat, a vaníliaaromát, majd a tejjel felváltva a kókuszos lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát. A körtéket mosd és hámozd meg, vágd félbe, a magházukat vájd ki, vágd őket cikkekre, és add a tésztához. Az egész masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és süsd addig, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések