A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ragacsos mustáros, paradicsomos csirkeszárnyak: ez a pác valami isteni


A mustáros, paradicsomos csirkeszárnyakkal nincs sok munka, mégis repetáznál belőle.


A viszonylag olcsó csirkeszárny megosztó alapanyag, pedig isteni ételeket készíthetsz belőle. Egy jól megválasztott pác sokat dob rajta. Próbáld ki az édes, ragacsos mustáros-paradicsomos szószt. Ha van időd, pihentetheted is benne néhány órán át a húst. Mártogatósokkal kínáld!

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 20 dkg sűrített paradicsom
👉 2 evőkanál méz
👉 1 evőkanál magos mustár
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit vágd le, a forgónál akár ketté is veheted. Keverd össze a sűrített paradicsomot, a mézet, a mustárt, a bazsalikomot, a köményt, sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát és az olajat. Kend be a szósszal a szárnyakat, a bőr alá is érdemes benyúlni. Rendezd a csirkét sütőpapírral bélelt tepsibe.

Fedd le alufóliával, told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 40 perc alatt. Félidőben fordítsd át a szárnyakat, a végén pedig vedd le a fóliát, hogy a hús szépen megpiruljon. Tálaláskor zöldfűszerekkel is megszórhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések