A caprese az olaszok kedvenc nyári előétele, amit pár perc összedobni. Már ránézésre is csábító, az íze pedig isteni.
A caprese az egyik legfinomabb és leggyorsabban összedobható olasz saláta, ami otthon is lehet olyan ízletes, mint az éttermekben. Különösen meleg nyári reggeleken és estéken esik nagyon jól. A frissítő, könnyed fogáshoz mozzarellagolyókat is használhatsz. Lédús, érett, édes paradicsommal verhetetlen, és kínálhatod pirítóssal.
Hozzávalók:
👉 4 db paradicsom
👉 2 csomag mozzarella
👉 1 ág bazsalikom
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, törölgesd szárazra, és a lecsepegtetett mozzarellával együtt vágd fel fél centi vastag szeletekre. Rendezd a mozzarellát és a paradicsomot egymással váltakozva, ízlésesen egy tálra vagy tányérra. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg szárított oregánóval, díszítsd bazsalikommal, és locsold meg néhány csepp olívaolajjal.
0 Megjegyzések