A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehérjedús, laktató spenótos frittata - A tojás mellett cottage cheese az alapja


Nem csak nagyon finom, fehérjedús is a spenótos fogás, hiszen tele van tojással és cottage cheese-zel.


A finomság alapját a tojás mellett rengeteg cottage cheese és cheddar sajt képezi, ettől sokkal izgalmasabb és finomabb lesz, ráadásul melegen és hidegen is fogyasztható, szeletekre vágva pedig könnyedén szállítható.

Hozzávalók:

👉 6 darab tojás
👉 2 evőkanál puha vaj (plusz kikenni a formát)
👉 220 gramm cheddar sajt
👉 650 gramm cottage cheese
👉 500 gramm spenót
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál só

Elkészítés:

A cheddar sajtot reszeljük le. A spenótot, ha frisset használunk, pároljuk meg, csöpögtessük le, majd daraboljuk össze, ha fagyasztottat használunk, olvasszuk ki, csöpögtessük le, utána aprítsuk össze. A tojásokat verjük fel habosra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x33 cm-es jénait vagy tálat.

Keverjük össze az összes alapanyagot, akkor jó, ha csomómentes, homogén a massza. Öntsük a tésztát az előkészített formába.

Kb. 30-45 percig süssük, míg a közepe meg nem szilárdul. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések