A csőben sült krémes fogásokra lehetetlen nemet mondani. Gyorsan, néhány alapanyagból emlékezetes köretet, előételt vagy főételt szervírozhatunk, mellyel garantáltan sikert aratunk az étkezőasztalnál.
A receptben megadott hozzávalók ízlés szerint növelhetőek vagy csökkenthetőek, ha szeretnénk, hogy enyhén csípős legyen a gratin, cayenne-borssal is fűszerezhetjük.
Hozzávalók:
👉 1 fej karfiol
👉 100 milliliter tejszín
👉 15 dekagramm sajt (Monterey Jack)
👉 10 dekagramm parmezán
👉 15 dekagramm kecskesajt
👉 só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd helyezzük jénaiba vagy bármilyen hőálló edénybe/tepsibe.
A rózsákat locsoljuk meg tejszínnel, majd szórjuk meg Monterey Jack sajttal és parmezánnal. Sózzuk-borsozzuk, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a karfiolrózsákat a tejszínes, sajtos keverékkel.
A karfiol tetejére szórjunk kecskesajtkockákat, majd mehet is a 180 fokos légkeveréses sütőbe, 25-35 percre alatt aranybarnára sütjük.
0 Megjegyzések