A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, mégis fejedelmi tepsis fogás a karfiolgratin – Sok sajt teszi varázslatossá


A csőben sült krémes fogásokra lehetetlen nemet mondani. Gyorsan, néhány alapanyagból emlékezetes köretet, előételt vagy főételt szervírozhatunk, mellyel garantáltan sikert aratunk az étkezőasztalnál.


A receptben megadott hozzávalók ízlés szerint növelhetőek vagy csökkenthetőek, ha szeretnénk, hogy enyhén csípős legyen a gratin, cayenne-borssal is fűszerezhetjük.

Hozzávalók:

👉 1 fej karfiol
👉 100 milliliter tejszín
👉 15 dekagramm sajt (Monterey Jack)
👉 10 dekagramm parmezán
👉 15 dekagramm kecskesajt
👉 só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd helyezzük jénaiba vagy bármilyen hőálló edénybe/tepsibe.

A rózsákat locsoljuk meg tejszínnel, majd szórjuk meg Monterey Jack sajttal és parmezánnal. Sózzuk-borsozzuk, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a karfiolrózsákat a tejszínes, sajtos keverékkel.

A karfiol tetejére szórjunk kecskesajtkockákat, majd mehet is a 180 fokos légkeveréses sütőbe, 25-35 percre alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések