A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almával-hagymával sült szaftos csirkecomb: ropogós, fényes lesz a bőre


Süss ropogós csirkecombokat almával és hagymával egy tepsiben!


A ropogós bőrű sült csirkecomb önmagában is fenséges fogás - hát még ha alma és hagyma is pirul mellette a sütőben! Ezzel az étellel alig van munka: csupán befűszerezed a csirkét, kicsit állni hagyod a hűtőben, felszeleteled a hagymát és az almát, és máris mehet a sütőbe, ahol egy óra alatt összesülnek az ízek, te pedig addig nyugodtan mással foglalkozhatsz.

Hozzávalók:

👉 5 csirke alsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 nagy vöröshagyma
👉 1 nagy alma
👉 1 evőkanál szárnyasfűszer-keverék
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat a pirospaprikával, a borssal és a szárnyasfűszer-keverékkel. Öntsd a combokra, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az almát mosd meg, vágd ki a csumáját, és a hagymával együtt vágd cikkekre. A bepácolt combokat helyezd el egy tepsiben. Oszd el mellettük az almát és a hagymát, öntsd fel fehérborral, takard le alufóliával, és egy órát süsd, amíg a hús teljesen megpuhul. A végén vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a bőre megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések