A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, selymes karfiolkrémleves: krumplival sűrítve, ropogós karfioldarabokkal a tetején


A karfiol energiát adó leveseknek is tökéletes, főleg krumplival készítve. Akár önmagában is megállja a helyét.


A különféle krémlevesek igazi megúszós ételek, hisz gyorsak, egyszerűek, mégis jól eltelítenek. A karfiolleves a krumplinak köszönhetően lesz még tartalmasabb, laktatóbb, így ráadásul a lisztet is kihagyhatod belőle. Minél kisebb darabokra vágod a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek. A húslevest leveskockával is helyettesítheted.

Hozzávalók:

👉 1 fej karfiol
👉 2 db krumpli
👉 2 dl tejszín
👉 1 l húsleves
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
👉 citromlé

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és karikázd fel. A karfiolt szedd rózsáira, néhány darabkát tegyél félre. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és süsd öt percig, amíg üvegessé válik. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és még azzal is pirítsd két-három percig. Rakd hozzá a krumplit, a karfiolt, locsold meg kevés citromlével, és öntsd hozzá a húslevest.

Főzz puhára mindent körülbelül 20-30 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Ha már elég krémes, öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze pár perc alatt. A félretett karfiolt darabold fel, és pirítsd meg serpenyőben, majd a levessel együtt tálald, és szórj rá petrezselymet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések