Még márciusban rabolt ki és bántalmazott egy nőt Szolnokon az elkövető, öt hónap után találtak rá.

Ismeretlen személy egy helyi járatos autóbuszról leszálló utast követett Szolnokon még március 7-én 15 óra 10 perc körül, majd néhány méter megtételét követően ököllel arcon ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében a földre esett. A jogsértő ekkor elvette a nő válltáskáját és a bevásárló szatyrát. A táskában személyes okmányok, készpénz, bankkártya – PIN-kóddal – voltak. A bántalmazó távozott a helyszínről, majd a PIN-kód segítségével készpénzt vett fel egy bankautomatából. A sértett az ökölütés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

A nyomozók azonnal helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki, elemezték a kamerafelvételeket. A bűncselekmény elkövetését követően néhány órán belül ismertté vált a feltételezett elkövető személyazonossága, azonban a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Az egyenruhások elfogató parancsot adtak ki a 29 éves férfi ellen. A visszatérő ellenőrzések augusztus 8-án hozták meg a várt eredményt: a délutáni órákban a gyanúsított szolnoki lakcímén, az egyik szobában, egy ágyra halmozott ruhakupac alatt elbújva mgtalálták a hónapok óta keresett férfit.

A rendőrök a jogsértőt előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták. A férfi tagadta tettét, és a gyanúsítás ellen panasszal élt. A nyomozó hatóság a férfi őrizetbe vételéről határozott, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.