A sajtos cukkinikrokett kiváló köret vagy isteni feltét lehet. Sőt önmagában, szószokkal is isteni.
Krokettet ne csak krumpliból készíts, a többi zöldség is kiváló alternatíva lehet! Most van a cukkini szezonja, az egészséges, kalóriaszegény zöldség is jó alap lehet. Bő olaj helyett süsd meg tepsiben, így jóval kevésbé szívja meg magát, és finom ropogós lesz. Feltétlenül kínálj hozzá fokhagymás-joghurtos mártogatóst!
Hozzávalók:
👉 1 db közepes cukkini
👉 10 dkg sajt
👉 3 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 db tojás
👉 0.5 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, vágd ketté, a magokat és a végeit távolítsd el, majd reszeld el nagyobb lyukú reszelőn. Sózd be, és hagyd állni 20 percig, majd csavard ki. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, apróra vágott vöröshagymával, add hozzá a tojást, a reszelt sajtot, és szórd hozzá a zsemlemorzsát. Ha túl lágy, keverj még hozzá morzsát.
Tedd a masszát a hűtőbe 10 percre, majd pihentetés után formázz belőle rudakat, és forgasd zsemlemorzsába. Rendezd a kroketteket sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd a kroketteket.
0 Megjegyzések