Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az egyik legfinomabb hűsítő desszert nyáron: rétegezett málnás, mascarponés pohárkrém


A krémes, málnás poharas desszert már ránézésre csábító. Ha megkóstolod, akkor még jobban odaleszel érte.


Varázsolj néhány hozzávalóból kiváló desszertet pillanatok alatt! A mascarpone nem csak tiramisuba jó, számtalan pohárkrém alapja lehet. Keksz helyett ezúttal granolával készül. Egészségesebbé teheted, ha nádcukorral vagy eritrittel édesíted. Érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben jól lehűlni.

Hozzávalók:

👉 40 dkg málna
👉 20 dkg mascarpone
👉 20 dkg granola
👉 2 dl habtejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a fixálót, a kétféle cukrot, adagold hozzá a mascarponét, és forgasd össze. A málnát mosd meg, és csepegtesd le. A hozzávalókat kanalazd mutatós poharakba, tálkákba.

Alulra szórj kevés granolát, arra mehet a krém, majd a málna. Folytasd tovább a rétegezést. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a krém megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések