A krémes, málnás poharas desszert már ránézésre csábító. Ha megkóstolod, akkor még jobban odaleszel érte.
Varázsolj néhány hozzávalóból kiváló desszertet pillanatok alatt! A mascarpone nem csak tiramisuba jó, számtalan pohárkrém alapja lehet. Keksz helyett ezúttal granolával készül. Egészségesebbé teheted, ha nádcukorral vagy eritrittel édesíted. Érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje a hűtőben jól lehűlni.
Hozzávalók:
👉 40 dkg málna
👉 20 dkg mascarpone
👉 20 dkg granola
👉 2 dl habtejszín
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a fixálót, a kétféle cukrot, adagold hozzá a mascarponét, és forgasd össze. A málnát mosd meg, és csepegtesd le. A hozzávalókat kanalazd mutatós poharakba, tálkákba.
Alulra szórj kevés granolát, arra mehet a krém, majd a málna. Folytasd tovább a rétegezést. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy a krém megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.
0 Megjegyzések