Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes csirkés kukoricasaláta almával: jól behűtve az igazi


A majonézes kukoricasaláta almával és csirkével dúsítva önálló fogásként is megállja a helyét.


Húsok mellé finom, tartalmas köret a majonézes kukoricasaláta, azonban ha a csirkét nem mellé kínálod, hanem belekevered, önmagában is tartalmas ételt kapsz. A krémes salátához nagyon megy a savanykás alma. Tálalás előtt néhány órára tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.

Hozzávalók:

👉 30 dkg filézett csirkemell
👉 4 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 doboz morzsolt kukorica
👉 2 alma
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál citromlé
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kockákra, sózd, borsozd, és hagyd egy kicsit állni. Közben a kukoricakonzervet csöpögtesd le, az almát hámozd meg, és kockázd fel. Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, add hozzá a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot. Keverd össze, majd adagold bele a kukoricát és az almát. A csirkekockákat kevés olajon kevergetve süsd meg, szedd ki papírtörlőre, és add a kukoricához. Vegyítsd el alaposan az egészet, és tedd a hűtőbe néhány órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések