A húsgombóc és a rakott krumpli is nagy kedvenc, próbáld ki a kettőt együtt!
Ez a rakott krumpli nem a hagyományos módon készül, a nehéz kolbász helyett fűszeres húsgombócok teszik laktatóvá. Ha szereted a mediterrán ízeket, biztos, hogy nem fogsz csalódni az egytálételben, amit a házi paradicsomos mártás és a sok sajt még különlegesebbé tesz.
Hozzávalók:
👉 50 dkg krumpli
👉 40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
👉 30 dkg darált sertéscomb
👉 20 dkg sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 db tojás
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit főzd meg héjában, sós vízben, majd pucold meg. Amikor kicsit hűl, vágd fel egyforma nagyságú karikákra. A darált húst rakd egy tálba, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, zúzott fokhagymával. Add hozzá a zsemlemorzsát, a tojást, és a kezeddel jól gyúrd össze a masszát, majd formázz belőle gombócokat.
Egy serpenyőben hevíts két evőkanál olajat, és süsd rajta a gombócokat oldalanként négy percig. Szedd ki a serpenyőből, majd önts még bele kevés olajat, dobd bele az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Rakd hozzá a paradicsomkonzervet, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, cukorral, és főzd 10 percig.
Egy tepsi alját kend ki vékonyan a paradicsomos szósszal, majd rétegezd bele a krumplit, a húsgombócot, és öntsd le a szósszal. A tetejére szórj reszelt sajtot. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és szép piros.
0 Megjegyzések