Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cukkinikrémes tészta parmezánnal bolondítva: egyszerű, könnyű, mégis laktató


A cukkini tésztaszószként is nagyon jól működik. Ha igazán kiadósra szeretnéd, tálald sült csirkekockákkal.


A cukkinikrémes tészta gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis fejedelmi vacsoraétel. Ha sült csirkekockákkal kínálod, biztos lehetsz abban is, hogy senki sem fog éhesen felállni az asztaltól. A tészta főzővizét ne öntsd a lefolyóba, ugyanis ezzel hígíthatod a szószt, ha túlságosan besűrűsödne.

Hozzávalók:

👉 40 dkg filézett csirkemell
👉 40 dkg hosszúmetélt
👉 15 dkg reszelt parmezán
👉 3 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 darab cukkini
👉 1 fej vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkehúst vágd kockákra, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe legalább fél órára. Közben a cukkinit reszeld meg, szórd meg sóval, és hagyd állni legalább tíz percig, ezután csavard ki belőle a vizet. A hagymát kockázd fel, és olívaolajon párod üvegesre. Ha már megpirult, dobd hozzá a felszeletelt fokhagymát, együtt pirítsd egy percig, majd add hozzá a csirkekockákat, és kevergetve süsd őket fehéredésig. Ekkor add hozzá a reszelt cukkinit, együtt süsd addig, amíg az is megpuhul, öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a parmezánt, és forrald össze az egészet. Miközben a szósz készül, a tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha a tejszínes mártást túl krémesnek találod, a tészta főzővizéből tegyél bele néhány kanállal. Végül öntsd a szószt a leszűrt tésztára, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések