A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lágy fahéjas, szilvás piskóta: a tészta szinte elolvad a szádban


A klasszikus piskótatorta szilvával feldobva igazi házias nyári desszert.


Az a legjobb a hagyományos, egyszerű piskótatésztában, hogy aszerint variálhatod, ahogy kedved tartja, és amit épp kapsz a piacon. Bármilyen gyümölccsel ízesítve nagyon finom lesz, így bátran próbáld ki szilvával is. Az érett, lila gyümölcsöket bolondítsd meg egy kevés fahéjjal, hogy még ínycsiklandóbbak legyenek.

Hozzávalók:

👉 35 dkg szilva
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 6 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A szilvát magozd ki, szeleteld fel, szórd meg fahéjjal, és tedd félre.

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd lassan, kanalanként adagold hozzá a cukrot, közben folyamatosan keverd tovább, amíg egészen fényes lesz. Ekkor, szintén folyamatos kevergetés mellett egyenként pottyantsd bele a tojássárgákat. A végén szitáld hozzá a lisztet is - azért ne kanalazva adagold, hogy levegősebb legyen a tészta -, de ekkor már ne verd, hanem csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd. Ekkor keverd bele a fahéjas szilvát, és öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt tortaformába. Addig süsd, amíg a teteje megpirul, a beleszúrt villára pedig nem ragad rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések