A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pudingos, barackos táska: villámgyors édesség ropogós leveles tésztából


A barackos, pudingos táska bolti tésztából nem nagy kihívás, és mindig jólesik.


A bolti leveles tészta nagy előnye, hogy sok órát megspórolhatsz magadnak, a végeredményben mégsem lehet csalódni. A pudingkészítéshez sem kell különösebb konyhai jártasság. A vanília és a barack vagy nektarin párosítás pedig ezúttal is nyerő. Az adagot akár duplázhatod is. A tetejére szórhatsz kevés cukrot, ami sütés közben jó ropogóssá válik.

Hozzávalók:

👉 2 csomag leveles tészta
👉 4 dl tej
👉 4 db őszibarack vagy nektarin
👉 1 csomag vaníliás pudingpor
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

Ha szükséges, a tésztát olvaszd fel. A vaníliás pudingport keverd csomómentesre kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet kezdd melegíteni, majd amikor felforr, csorgasd hozzá a pudingot. Kevergesd folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik, majd húzd le a tűzről.

A tésztákat nyújtsd ki, és vágd ízlés szerint egyforma nagyságú téglalapokra. A lapok felét kend meg a pudinggal, rakd rá a megmosott, feldarabolt barackot. A maradék tésztát rácsozd be, és fedd be vele a gyümölcsöt. A széleket jól nyomkodd össze, és villával kicsit meg is formázhatod. A tésztát kend meg felvert tojással. Tedd forró sütőbe, és 220 fokon süsd meg 15-20 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések