A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A világ legegyszerűbb almatortájának receptje: így készül a mennyei fahéjas sharlotka


A sharlotkát nagyon gyorsan összeállíthatod, nincs szükség különleges hozzávalókra, és krém nélkül is mennyei.


A sharlotka, a klasszikus orosz almatorta legalább olyan pihe-puha, mint a piskóta. Nem kell több lapot sütni és krémet készíteni. Másnap is tökéletes lesz az állaga, így előre is elkészítheted. Könnyen szeletelhető, nem romlik meg, melegen, kávé és fagyi mellé is tökéletes.

Hozzávalók:

👉 24 dkg cukor
👉 20 dkg liszt
👉 5 db tojás
👉 4 db alma
👉 2 teáskanál fahéj
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, kockázd fel, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral verd jó habosra. A lisztet szitáld át, és keverd össze a sütőporral, majd forgasd részletekben a tojáshoz. Ekkor már csak spatulát használj, és dolgozd homogénné a masszát. Óvatosan forgasd bele az almadarabokat.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. Ha elválik az edény szélétől, és szép aranysárga, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések