A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós, szaftos csirkecomb paprikaszósszal sütve: színes, finom nyári fogás


Ne mindig ugyanúgy készítsd a sült csirkét! Most bőségesen van paprika, dobd fel vele a húst!


Ha szereted a paprikát és a csirkét is, ezt a fenséges fogást mindenképpen készítsd el! A comb kiváló alapanyag, és gyorsan megsül. A serpenyőben a hús mellett készül a zöldséges szósz is. Minél többszínű paprikát használsz, annál csábítóbb lesz a végeredmény.

Hozzávalók:

👉 6 db csirkecomb
👉 1 db zöld kaliforniai paprika
👉 1 db sárga kaliforniai paprika
👉 1 db piros kaliforniai paprika
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, és fűszerezd sóval, borssal. Hevíts fel két evőkanál olajat, és pirítsd meg benne a csirkét, oldalanként körülbelül három-négy perc alatt.

Öntsd a serpenyőbe a maradék evőkanál olajat, majd dobd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld meg három-négy perc alatt. Tedd hozzá a fokhagymát, süsd egy kicsit, majd rakd hozzá a kisebb kockákra vágott paprikát és a kakukkfüvet. Tedd vissza a csirkedarabokat az edénybe, és kis lángon párold 40 percig. Ha a hús puha, a paprika szószszerű, lehúzhatod a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések