Ha könnyed, izgalmas köretre vagy kalóriaszegény vacsorára vágysz, a karfiolsteaknek feltétlenül adj esélyt!
A hagyományos karfiolos fogások helyett rukkolj elő valami igazán izgalmassal! Süsd meg úgy a karfiolt, mint a steaket. Fűszeresen, ropogósan minden igényt kielégít, ráadásul már a látvány csábító. A zöldfűszerek közül az oregánó, a kakukkfű és a bazsalikom is jól illik hozzá. Különféle szószokkal, öntetekkel is tálalhatod.
Hozzávalók:
👉 1 fej karfiol
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 zöldfűszerek
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsd meg, középen szeld ketté, majd vágd ujjnyi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel. Kend be a zöldségszeletek mindkét oldalát bőségesen a fűszeres keverékkel. A karfiolokat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Told forró sütőbe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süsd aranybarnára. Félidőben fordítsd át a szeleteket. Amikor a karfiolok széle elkezd barnulni, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések