A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tanyasi, tejfölös csirkepaprikás: sűrű, és combból fantasztikusan finom


A legfinomabb csirkepaprikás háztáji állat húsából készül.


Bár a csirkepaprikás mindenhogy finom, ha van rá lehetőséged, vásárolj hozzá háztáji csirkét, akit természetes táppal etettek, és hagytak szabadon kapirgálni, az ő húsuk ugyanis össze sem hasonlítható a nagyüzemi körülmények között tartott állatokéval. Paprikás készítéséhez combot használj, a csontról pedig legfeljebb a főzés befejezése után szeld le a húst.

Hozzávalók:

👉 4 egész csirkecomb
👉 3 evőkanál libazsír
👉 2 dl tejföl
👉 2 vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 paprika
👉 2 paradicsom
👉 2 evőkanál fűszerpaprika
👉 1 evőkanál liszt
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóiknál vágd félbe, sózd, borsozd, és tedd be a hűtőbe egy órát pihenni.

A hagymát vágd kockákra, és a felolvasztott libazsíron fonnyaszd meg. Közben a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. Ha a hagyma megpuhult, dobd hozzá a felaprított fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről. Keverd hozzá a fűszerpaprikát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, önts alá nagyon kevés vizet, tedd vissza a tűzre, és főzd addig, amíg a paradicsom összeesik. Ekkor pakold bele a combokat, öntsd fel annyi vízzel, amennyi félig fedi el őket, enyhén sózd és borsozd meg, és fedő alatt főzd kis lángon egy órát.

Ha a hús átpuhult, készítsd el a habarást. A tejfölt keverd el a liszttel, adj hozzá egy evőkanállal a pörkölt főzővizéből, majd az egészet folyamatos kevergetés mellett öntsd a fazékba. Használj kézi habverőt, hogy ne maradjon a liszt csomós, és főzd tíz percig, amíg besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések