Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű meggyes egyensúlysüti: nem lehet elrontani ezt a receptet


A békebeli egyensúlysüti tésztája rendkívül jól variálható. Az édes desszertbe a savanykás meggy tökéletes.


Az egyensúlytészta receptje roppant egyszerű: igazítsd a tojás súlyához a cukrot, a vajat és a lisztet. Néhány extrával még vonzóbbá teheted a sütit: szezonban készítsd el friss meggyel. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd lisztbe. Mivel az édesség nem krémes, tökéletes piknikre, kirándulásokra is.

Hozzávalók:

👉 40 dkg meggy
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg cukor
👉 5 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd csomómentesre, majd simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt közepes nagyságú tepsibe vagy tortaformába. A tetejét szórd meg megmosott, kimagozott meggyel.

Told a tésztát forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes kést vagy fogvájót a sütibe. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések