Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres görög húsgombócok joghurtos mártogatóssal: esti borozgatáshoz is nagyon finom


A joghurtos mártogatóssal tálalt görög húsgombócok tökéletes kísérői a langyos nyári estéknek.


Nincs is jobb, mint egy szép nyári este kiülni a kertbe vagy az erkélyre, finom ételeket falatozni, és hozzá hűsítő bort inni. Akár kettesben, akár társasággal vagytok, ezek a fűszeres görög húsgolyók biztos, hogy feldobják a hangulatot. Tálalj hozzá pikáns, csípős mártogatóst!

Hozzávalók:

A húsgombócokhoz
👉 50 dkg darált hús (sertés, marha vagy vegyesen)
👉 4 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 lilahagyma
👉 1 tojás
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csokor menta
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

A joghurtos mártogatóshoz
👉 1 kis pohár natúr joghurt
👉 1 kis pohár tejföl
👉 1 csokor metélőhagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 1 késhegynyi chili
👉 só
👉 frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

Először a mártogatóst készítsd el. Egy tálba öntsd bele a joghurtot és a tejfölt, kanalazd hozzá a citromlevet és az olajat, és keverd össze. Sózd, borsozd, szórd meg a  felaprított zöldfűszerekkel, nyomd bele a fokhagymát, és ízesítsd leheletnyi chilivel. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek kellőképp összeérjenek.

A húsgombócokhoz a lila hagymát aprítsd fel. Kevés olajon futtasd meg, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd tedd félre. A darált húst keverd el a zsemlemorzsával és a citromlével, üsd bele a tojást, sózd, borsozd, add hozzá a felaprított mentát, petrezselymet és a megpárolt hagymás-fokhagymás keveréket. Gyúrd össze alaposan, kicsit pihentesd, majd nedves kézzel készíts belőle kis gombócokat, és olajban süsd ki őket. A mártogatós mellett olívabogyót és zöldségeket kínálj hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések