Használd ki, amíg még kapható őszibarack: készíts belőle egyszerű, mennyei morzsasütit!


A morzsasüti, más néven a crumble maga a megtestesült egyszerűség. Az összeállítása leginkább a hagyományos pitére emlékeztet, a tésztát azonban nem a megszokott módon rálapítani, hanem morzsolni kell a gyümölcsre, így különlegesre és ropogósra sül. A barackhoz felhasználandó cukor mennyisége attól függ, mennyire édes a gyümölcs.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 12 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 5 dkg zabpehely
👉 1 csipet sütőpor

A gyümölcstöltelékhez
👉 1 kg őszibarack vagy nektarin
👉 8 dkg cukor
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A barackokat mosd meg, magozd ki, ízlés szerint hámozd is meg, majd negyedeld fel, és tedd egy jénai tál aljába. Szórd meg cukorral és fahéjjal, locsold meg citromlével, és alaposan keverd össze.

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sütőport, a zabpelyhet, a cukrot, végül ujjaiddal vegyítsd el az egészet a hideg vajjal. A tésztát morzsold a gyümölcs tetejére. Tedd a sütőbe annyi időre, amíg a morzsa a tetején aranysárga színt kap. Kanalazva a legfinomabb.