A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sikerült nyolc tálibot kiiktatnia az afgán lázadóknak


A Nemzeti Ellenálló Erők (NRF) nevű lázadómilícia szinte egyedüliként harcol Afganisztánban az egész országot maguk alá hajtó tálibok ellen.


Pandzsír tartomány és a Pandzsír-völgy gyakorlatilag az ellenállás utolsó bástyája lett a káoszba süllyedő országban, a tálibok egyelőre nem tudják bevenni a tartományt.

Ebben nagy szerepe van az NRF nevű lázadómilíciának, amely folyamatosan harcol a tálibok ellen, mint egyedül maradt ellenzéki alakulat.

Fahim Dásti, az NRF szóvivője pedig most megerősítette, hogy harcok törtek ki a két szervezet között a Pandzsír-völgy nyugati bejáratánál, ahol a tálibok rárontottak a lázadók állásaira.

Mint a Sky News is idézte a szóvivő beszámolóját, az NRF-nek összesen nyolc tálibok sikerült megölnie az összecsapások során, valamint hasonló számban sebesítettek meg harcosokat.

Az NRF egyébként elsősorban Ahmed Masszud helyi hadúrhoz hű alakulat, aki az egykori mudzsahedin parancsnok Ahmed Shah Masszud fia.

Masszudéknak sikerült több ezer zsoldost összegyűjtenie a Pandzsír-völgy védelméhez, elsősorban helyi milíciák integrálásával és a katonaság megmaradt erőivel.

Fotó: Ahmad Maszúdhoz, a 2001-ben meggyilkolt Ahmad Sah Maszúdnak, a tálibellenes küzdelem vezéralakjának fiához hû milicisták autót tolnak, miközben kiképzésen vesznek részt a Kabultól északkeletre elterülõ Pandzssir tartományban 2021. augusztus 30-án. Ez Afganisztán egyetlen tartománya, amelyet az iszlamista tálibok nem foglaltak el. MTI/AP/Dzsalaluddin Szekandar

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések