A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lekváros ujjlenyomatsüti: fantasztikusan omlós a tésztája


Az ujjlenyomatsüti vagy ökörszem fantasztikusan omlós és kiadós édesség, amit kevés munkával, egyszerűen elkészíthetsz.


Az omlós, lekváros sütikkel nem lehet betelni. Ez az édesség a nevét onnan kapta, hogy a hüvelykujjunkat használjuk a süti közepén levő mélyedés kialakításához. A tésztát gazdagíthatod darált dióval vagy akár mandulával is. Ebből az adagból bőven jut majd a sütisdobozba. Ha gyorsan állítod össze a tésztát, és pihenteted a hűtőben, sokáig omlós marad.   

Hozzávalók:

👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 12 dkg porcukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 db tojás
👉 1 csipet só
👉 lekvár

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, a kétféle cukorral, majd add hozzá a darabokra vágott vajat, a tojást, és gyorsan gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha puha, de nem ragad. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pihentetés után a tésztából formázz kis golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb. Az ujjaddal készíts kis lyukakat mindegyik közepébe, és a mélyedésekbe tölts lekvárt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd világosra 10-15 percig. Várd meg, míg kicsit hűl, utána szedd csak ki a sütőből. Porcukorral megszórva kínálhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések