A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Könnyű, mégis laktató sopszka saláta, ahogy Bulgáriában készítik: sült húsok mellé nincs finomabb


Ha Bulgáriában nyaralsz, az egyik legkedveltebb specialitást, a sopszka salátát feltétlenül kóstold meg!


A sopszkát nyáron muszáj elkészíteni, a friss zöldségek ilyenkor a legzamatosabbak. A salátában a juhsajt, a paprika és a paradicsom dominál, ez az összeállítás nem véletlen, hisz a bolgár zászló színére utal. Leggyakrabban a görög salátához hasonlítják, bár az íze egészen más. Önmagában frissítő, könnyed fogás, és sült, rántott húsok mellé köretként is kínálhatod.

Hozzávalók:

A salátához
👉 15 dkg juhsajt
👉 1 db kígyóuborka
👉 2 db paradicsom
👉 1 db zöld kaliforniai paprika
👉 1 db vöröshagyma

Az öntethez
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 db lime
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, és itasd le róluk a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint a paradicsomot, a kicsumázott paprikát, az uborkát és a hagymát, majd tedd egy tálba.

Az öntethez az olívaolajat keverd össze a lime levével, és ízlés szerinti sóval, borssal. Locsold meg a zöldségeket az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt szórd meg a reszelt sajttal. Olívabogyóval vagy aprított petrezselyemmel is díszítheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések