Ha gyors, egyszerű gyümölcsös sütire vágysz, a szedres muffin tökéletes választás.
Az antioxidánsban és a vitaminokban gazdag, kicsit fanyar szeder önmagában is mennyei, de szinte kívánkozik a legkülönfélébb süteményekbe. A muffinnal soha nem lehet melléfogni. A lédús gyümölcsnek és a joghurtnak köszönhetően a tészta puha lesz, és napokig nem szárad ki.
Hozzávalók:
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg szeder
👉 15 dkg cukor
👉 2 db tojás
👉 1 kis pohár joghurt
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. A tojásokat üsd egy másik edénybe, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Adagold hozzá a joghurtot, az olajat, majd részletekben forgasd bele a lisztes keveréket. Keverd homogénre a tésztát, végül dolgozd hozzá a megmosott, lecsepegtetett szedret.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a gyümölcsös masszát. Arra ügyelj, hogy ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a muffinok jól megemelkednek. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd körülbelül 20 percig. Mielőtt kivennéd a tésztát a sütőből, teszteld tűpróbával! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és üresen húzod ki, biztosan átsült. Tálaláskor még porcukorral is megszórhatod.
0 Megjegyzések