A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyserpenyős csirkemell karamellizált hagymával: omlós, szaftos főfogás


A csirkemellből és néhány egyszerű hozzávalóból fejedelmi ebédet dobhatsz össze, és nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened.


Ne készítsd mindig ugyanúgy a csirkemellet, ennek az újításnak mindenki örülni fog! Az édeskés karamellizált hagyma csodás ízt ad a húsnak, a bortól pedig még omlósabbá válik. Így ráadásul nem fog kiszáradni a sütőben. Az ételt egyetlen edényben elkészítheted, így a mosogatás sem esik majd nehezedre.

Hozzávalók:

👉 70 dkg csirkemell
👉 15 dkg sajt
👉 2 fb vöröshagyma
👉 3 evőkanál liszt
👉 2 dl fehérbor
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 ág rozmaring
👉 1 evőkanál vaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá az olajat, és rakd bele a karikákra vágott hagymát. Pirítsd 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor már szép aranybarna, vedd ki a serpenyőből. A csirkemellet tisztítsd meg, sózd, borsozd ízlés szerint, és forgasd kevés lisztbe. A visszamaradt zsiradékon süsd oldalankét két-két percig.

A serpenyőbe öntsd bele a bort, tedd a csirke köré a hagymát, a rozmaringot, szórd meg a húst sajttal, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25-30 percig. Ha a csirke puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések