A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hűsítő szicíliai jégkása házilag: édes, dinnyés granita


A csodás dinnyés granita mindössze három hozzávalóból készül, és könnyen lehűtheted, felfrissítheted magad vele.


A fagyi és a jégkrém mellett kánikulai napokon feltétlenül próbáld ki a híres szicíliai granitát! Az állaga leginkább a sorbet-re hasonlít, kevésbé krémes, mint a fagyi, és nem tartalmaz tejet. Az ízek változatosak lehetnek: a kávéstól a csokoládéson át a gyümölcsösig bármilyet kipróbálhatsz. Most a dinnyénél jobb alapanyagot nem találsz.

Hozzávalók:

👉 60 dkg görögdinnye
👉 1 dl víz
👉 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

Készíts szirupot, azaz a cukrot keverd a vízhez, és forrald fel. Távolítsd el a dinnye magjait, a gyümölcs húsát kanalazd ki, és vágd kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd. Végül add hozzá a szirupot.

Öntsd egy nagyobb dobozba, és tedd a fagyasztóba. Félóránkét kapargasd meg villával. Akkor jó, ha teljesen kristályos. Tálkákban, poharakban kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések