A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székelyudvarhelyen nem bírnak magukkal a fiatalok: megrészegednek s utána törnek-zúznak


Állandó problémát jelentenek Székelyudvarhely önkormányzatának a város területén történő rongálások. Van, hogy megkerül a tettes, máskor nem, de nem a büntetés, hanem a megelőzés lenne a megoldás. Ez utóbbi azonban nemcsak a rendőrök feladata, szükség van a lakók együttműködésére is.

A bekamerázott városrészeken történt garázdaságok elkövetőit általában előállítják. De a megoldás nem a büntetés, hanem a mentalitásváltás lenne – véli Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Szerinte be kellene látni, hogy a közvagyon mindenkié, vigyázni kell rá, és gyermekeinket is erre kellene nevelni.

László Szabolcsnak, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője elmondta, a rongálások általában éjszakai órákban történnek, a város különböző pontjain, tehát gyakorlatilag lehetetlen, hogy mindenhol egy időben járőrözzenek. Szomorú ugyanakkor, hogy a tettesek zöme kiskorú, és gyakran ittas állapotban követik el ezeket a vétségeket.

Bővebben: Székelyhon

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések