A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eljött a töltött paprika ideje: így készül a legfinomabb, legpuhább gombóc


Ha már lehet olyan szép paprikákat kapni, amik abban különböznek a lecsótól, hogy vastagabb a héjuk és termetre is nagyobbak, akkor eljött az első töltött paprika ideje.


A töltött paprika két csoportra osztja az emberiséget. Az egyikük szereti, úgy, ahogy van, minden mennyiségben, hidegen, melegen, krumplival vagy nélküle. A másikuk viszont akkurátusan leszedegeti a gombócról a paprikát, ezzel kiszippantva az étel lelkét. Vagy elfogadóbb megfogalmazással élve: paradicsomos húsgombóccá alakítják ezt az ételt, amelynek szerintem szerves, fontos része a paprika.

Hozzávalók:

A paradicsomszószhoz
👉 7 deciliter passzírozott paradicsom
👉 fél teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor

A töltött paprikákhoz
👉 500 gramm darált sertéshús
👉 100 gramm rizs
👉 1 darab tojás
👉 6 darab tölteni való paprika
👉 ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A paradicsomszószhoz egy nagy lábosba öntjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, megcukrozzuk és felöntjük ugyanannyi vízzel. Felforraljuk.

Közben elkészítjük a tölteléket: a húst elkeverjük a rizzsel és a tojással, fűszerezzük. A paprikákat megmossuk, kivájjuk a szárukat és a magházukat, a helyükre tölteléket kanalazunk. A maradék húsból gombócokat gyúrunk.

Ha a paradicsomszósz forr, óvatosan belesüllyesztjük a paprikákat és a gombócokat. Ha úgy tűnik, nem férnek el, a két fülénél fogva óvatosan megrázzuk a lábost, de az ételt nem kevergetjük. Félig lefedve, alacsony lángon rotyogtatva főzzük, míg minden meg nem fő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések