A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az almaecet a mindennapjaink része is lehet: nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz


Az almaecetet egyre többen kezdik el használni, mivel számtalan jótékony hatással rendelkezik. Nagyon sok értékes tápanyagot tartalmaz, mint például B1-, B2-, B6-, illetve C-vitamint, valamint folsavat, niacint, pantoténsavat, pektint és ecetsavat. Csak kevés cukor és kalória van benne, így akkor is rendszeresen fogyaszthatjuk, ha éppen életmódot váltunk vagy fogyókúrázunk. Az almaecet nemcsak a fogyásban lehet segítségünkre, hanem sok más pozitív hatással és tulajdonsággal is rendelkezik. Mutatjuk is, melyek ezek.


Az almaecet egyik pozitív hatása az, hogy segít fenntartani a normál vércukorszintet. Egy tanulmány arról számolt be, hogy nemcsak azoknak állította be a vércukorszintet, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, hanem azoknál is, akik inzulinrezisztenciával érintettek.

A magas koleszterinszint veszélyezteti a szív és az érrendszer egészségét, hiszen hatására merevekké válhatnak az artériák és az erek, ami több munkát ró a szívre. A folyamatos terhelés miatt egy idő után megbetegedhet a szív, azonban a koleszterinszint szabályozásával jelentősen lecsökkenthetők a szív- és érrendszeri betegségek. Az almaecet kiváló természetes módszer a koleszterinszint csökkentésére.

Az almaecet még a fogyást is elősegítheti. Persze nem kell csodát várnunk tőle, de egy tanulmány arról számolt be, hogy már napi egy evőkanálnyi almaecet fogyasztása 12 héten keresztül mintegy 4-5 kilogrammnyi fogyást is eredményezhet.

A magas vérnyomás is befolyásolja a szív és érrendszer egészségét. Az almaecet azonban blokkolhatja annak az enzimnek az aktivitását, amely a magas vérnyomás kialakulásáért tehető felelőssé.

A savas reflux nemcsak fájdalmas, de nagyon kellemetlen is. Amennyiben étkezés előtt fogyasztunk almaecetet, akkor megszabadulhatunk ettől a kellemetlen problémától. Ehhez keverjünk el egy pohárnyi vízben egy teáskanál almaecetet.

Az almaecet fokozza a szervezet anyagcseréjét. Étkezés előtt fogyasztva nagyon hasznos, mivel könnyen eltelít, így az ebéd vagy a vacsora alkalmával kevesebb ételt fogunk elfogyasztani.

Az almaecet a vér méregtelenítésében is aktív szerepet játszik. Antioxidáns hatással is rendelkezik és segít megszabadítani a szervezetet a toxikus anyagoktól.

Enyhíti az ízületekben jelen levő gyulladást és a vele együtt jelentkező fájdalmat is. Ha rendszeresen fogyasztjuk, csökkenhet az ízületi gyulladás progressziója is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések