Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb cseresznyés morzsasüti: belül lágy, kívül ropogós


Használd ki a szezont, és készíts abbahagyhatatlan cseresznyés morzsasütit!


A morzsasüti lényege, hogy a tészta felét a tepsibe lapítjuk, rákenjünk a gyümölcstölteléket, a tészta másik felét pedig könnyedén rámorzsoljuk, így kerül be a sütőbe. Így különleges állagú, kívül ropogós, belül lágy édességet kapsz. Az alábbi morzsasütit tetszésed szerint variálhatod más gyümölcsökkel is, úgyhogy nyugodtan engedd szárnyalni a fantáziádat!

Hozzávalók:

👉 60 dkg cseresznye
👉 20 dkg liszt
👉 12.5 dkg vaj
👉 10 dkg kristálycukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A cseresznyéket mosd meg, magozd ki, és tedd félre.

A lisztet szitáld át, hogy a tészta könnyed legyen, és keverd hozzá a sót és a sütőport. A vajat olvaszd fel. A kétféle cukrot keverd a liszthez, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és robotgéppel keverd simára a tésztát. A felét nyomkodd bele egy kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy tortaformába. Oszd el a tetején a cseresznyét, a tészta másik felét pedig lazán morzsold el rajta. Told a sütőbe nagyjából háromnegyed órára, amíg szép aranybarna színt kap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések