A töltött csirkemell-variációkat nem lehet megunni. Kóstold meg zöldbabbal és sajttal göngyölve is!


A zöldségekkel töltött ételek mindig jól jönnek: nem nehezítik el a gyomrot, nem tocsognak az olajban, és ízletesek. A zöldbabos változatot is feltétlenül próbáld ki! A húst érdemes fűszeres olajjal megkenni, hogy ízletesebb, omlósabb legyen. Ha teheted, pihentesd néhány órán át, csak utána rakd a sütőbe.

Hozzávalók:

👉 70 dkg csirkemell
👉 30 dkg zöldbab
👉 15 dkg sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A zöldbab végeit csípd le, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd öt-hét percig, hogy még roppanós maradjon, majd hideg vízzel öblítsd le.

A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd vékonyabb szeletekre. Az olívaolajat keverd össze zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és kend be vele a hússzeleteket. Helyezz mindegyikre néhány zöldbabot, szórd meg reszelt sajttal, és tekerd fel. Ha marad sajt, a csirkét kívülről is megszórhatod vele. Tűzd meg hústűvel, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét sütés közben.

Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó 15 percre távolítsd el a fóliát. Amikor a tekercs puha, és szép a színe, vedd ki a sütőből.